Alarmknop voor ouderen

februari 24, 2022
Posted in info
februari 24, 2022 Alarm Engineers

Met een draagbare alarmknop kunnen ouderen en hulpbehoevende mensen snel hulp krijgen in het geval van een noodgeval. Hierdoor kunnen mensen langer in hun eigen huis blijven wonen en toch de acute hulp vragen, mocht dit nodig zijn.

Alarm Engineers heeft een zorgkit samengesteld met daarin een alarmknop en een centraal alarmsysteem, ook wel HUB genoemd. Dit basispakket kan eventueel uitgebreid worden met een intelligente Wifi camera.

alarmknop ouderen
Paniek knop voor ouderen

De Alarmknop voor ouderen

De handzame alarmknop is van met betrouwbare beveiligingsmerk AJAX. Zodra de paniekknop wordt ingedrukt, gaat er automatisch een melding naar vooraf ingestelde gebruikers. Dit kunnen bijvoorbeeld de buren zijn, of een familielid. Het is ook mogelijk om een melding naar de meldkamer van het beveiligingsbedrijf te laten versturen. De Alarmknop werkt op maximaal 1300 meter afstand van het basisstation. De meegeleverde batterij zorgt ervoor dat de alarmknop tot 5 jaar blijft werken voordat de batterij vervangen moet worden.

alarmknop voor ouderen
De Ajax Zorgkit voor ouderen

De Ajax Hub

Dit basisstation zorgt ervoor dat de meldingen van de alarmknop voor ouderen verstuurd worden naar de hulpverleners. Het station is voorzien van een netwerkverbinding waarmee de hub verbonden kan worden met het internet. Als back-up kan er ook een simkaart in de hub geplaatst worden, zodat ook bij een internetstoring nog steeds meldingen gedaan kunnen worden. De ingebouwde accu zorgt ervoor dat de hub 15 uur blijft werken in het geval van een stroomstoring.

Camera uitbreiding

Het is ook mogelijk om de alarmknop uit te breiden met een intelligente Wifi camera. Dit is een camera die 355 graden kan draaien en daardoor de gehele kamer kan bekijken. Uiteraard is deze camera goed beveiligd, zodat alleen de personen die u toegang heeft gegeven met u mee kunnen kijken. In geval van nood kunnen hulpverleners hiermee op afstand met u mee kijken en luisteren.

camera ouderen

Geen abonnement nodig

Doordat u bij aanschaf van deze alarmknop + hub direct eigenaar wordt van de apparatuur betaalt u geen maandelijkse kosten. De hulpverleners kunnen via een gratis app in contact komen met de eigenaar van de alarmknop. Voor deze dienst is geen abonnement nodig. Naast de aanschaf- en eventuele installatiekosten zijn er dus verder geen verborgen kosten van toepassing.

Vergoeding voor een alarmknop

In sommige gevallen vergoed de zorgverzekeraar een deel van de aanschaf van een alarmknop. Of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Op de website van de Rijksoverheid kunt u meer informatie vinden hierover.

5/5 - (1 stemmen)

ALARM-ENGINEERS.NL

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie
over onze producten of services.